Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

[W]interieuravond | LIVABLE, Sep Verboom, lokaal globaal, de post-industrieel ontwerpt zijn toekomst

donderdag 14 maart 2019 - 20:00 tot 22:00

zandpoortvest 16

MECHELEN

 

Met het label LIVABLE, werkt ontwerper Sep Verboom (° 1990) samen met traditionele gemeenschappen in de Filippijnen, Indonesië, Brazilië.... maar ook dicht bij huis met steenkappers in Gent bijvoorbeeld.
Met een lokale aanpak creëert hij projecten waarin handwerk, maatschappelijke betrokkenheid, design en menselijk contact organisch samenvloeien.
Stap voor stap integreert hij deze aanpak ook in industriële bedrijven zoals het Belgische Vincent Sheppard, voor wie hij de Aya-collectie lanceerde, en Papilio voor wie hij de ROPE rug heeft ontworpen.

“Toekomstige industrieën kennen hun verantwoordelijkheid en maken bewuste keuzes. Waar winst niet alleen wordt gewaardeerd op economische waarden, maar ook op ecologische- en sociale impact,” vindt Sep Verboom.

Met Livable bouwde hij een platform dat samenwerking aanmoedigt. “Dit betekent dat we ook andere creatieven, gemeenschappen en industrieën verwelkomen om samen te werken. De Livable- ontwerper van de toekomst creëert alternatieve oplossing voor onze consumptiemaatschappij, waarbij industrieën en consumenten een eigen verantwoordelijkheid hebben, een bewuste keuze.”
Deze [W]interieurlezing past in een samenwerking met ‘Maakbaar’: sociaal, ecologisch en economisch duurzaam design, geïnspireerd door de natuur. Een project van BOS+, de OVAM, Flanders DC, en Design museum Gent, met steun van de Vlaamse en federale overheid.

www.livable.world
www.instagram.com/livable_world/

 

 

p r a k t i s c h :

de lezingen zijn gratis toegankelijk mits inschrijving via bovenstaande link
we starten stipt om 20:00
na de lezing is er kans om na te praten aan de studentenbar

Deze lezing past in een samenwerking met ‘Maakbaar’: sociaal, ecologisch en economisch duurzaam design, geïnspireerd door de natuur. Een project van BOS+, de OVAM, Flanders DC, en Design museum Gent, met steun van de Vlaamse en federale overheid.