Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

[W]interieuravond | BACKSTAGE, Jan Aerts, behind the scenes bij SERAX

donderdag 21 maart 2019 - 20:00 tot 22:00

zandpoortvest 16

MECHELEN

Jan Aerts, opgeleid als Product Designer aan Mad Faculty in Genk, werkte bijna twintig jaar voor Bulo als interne ontwerper en creative manager. Sinds enkele jaren is hij voor zowel Serax als voor Valerie Objects creative manager. Hij is het dus die samen met de zaakvoerders voorstellen van (al dan niet jonge) ontwerpers  selecteert en samen verder uitwerkt tot een marktklaar product dat enkele maanden (of jaren) later in de winkels ligt. Hij weet als geen ander hoe een samenwerking tussen een onafhankelijk kunstenaar of ontwerper  enerzijds en een fabriek of designlabel met een eigen intern team anderzijds elkaar kan versterken. "Een echte win-win kan dat zijn, voor beide partijen een meerwaarde.”

“Een goed idee en een sterk ontwerp is een goede start,” weet hij, “ maar de uitvoering op industriële schaal zorgen er ook voor of een product al dan niet een commercieel succes zal worden. Om marketing en storytelling natuurlijk niet te vergeten.” Jan Aerts zal zijn lezing ophangen aan enkele cases, en wie weet zelfs aan cases die ooit ontstonden bij ons op Campus Lucas Faydherbe. Zo ontving oud-vomo student Brent Neve (afgestudeerd Voortgezette Opleiding MeubelOntwerpen in 2011) pas nog een Henry Van de Velde Award voor een theepot én kopje voor Serax. Werkten ook al voor Serax: Dialect  met  Jonas Blondeel (vomo 2008-09), Grint met  Mattias Van Mieghem (vomo 2003-04), Nathalie Teugels (vomo 2014-15), PJ Mares met Tom Mares (vomo 2006-07), Bontekoe Van Put / Jaap Bontekoe & Jonas Van Put (vomo 2013-14) en de pas afgestudeerde Marianne De Cock (vomo 2017-2018). 

 

p r a k t i s c h :

de lezingen zijn gratis toegankelijk mits inschrijving via bovenstaande link
we starten stipt om 20:00
na de lezing is er kans om na te praten aan de studentenbar