Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Terug naar overzicht

BRUSSEL | POLAK, BEEL, KORTEKAAS en DESVIGNE

dinsdag 19 november 2019 - 10:30 tot 17:00

Franklin Rooseveltlaan 67

BRUSSEL

In de voormiddag worden we gegidst door een pareltje van art deco-architectuur, de Villa Empain, gerealiseerd door de architect Michel Polak in 1931. De bouwheer, de schatrijke bron Empain, heeft slechts een paar jaar plezier beleefd aan zijn residentie. Na een bijna-doodervaring besloot hij zijn leven te wijden aan liefdadigheid en hij schonk zijn villa aan de Belgische Staat, ten behoeve van de nabijgelegen kunstopleiding La Cambre. De toenmalige directeur Henry Van de Velde en zijn opvolger Herman Teirlinck mochten er een museum voor decoratieve kunsten inrichten. De tentoonstellingen die er vandaag worden georganiseerd laten we uiteraard niet links liggen.

In de namiddag worden we gegidst doorheen het Afrikamuseum in Tervuren. Vorig jaar kreeg dit pronkzuchtige Koloniënpaleis van Leopold II een grondige opknapbeurt en vandaag is het – dankzij de slimme vormgeving en scenografie – een voorbeeld van hoe we om kunnen gaan met een lastig verleden. Ontwerpteam: Stephane Beel Architecten + Origin Architecture and Engineering + Niek Kortekaas + Michel Desvigne + Arup NL + Bureau Bouwtechniek + RCR + Daidalos.

www.villaempain.com/nl/
www.africamuseum.be/

begeleiders: Dirk Pauwels, Veerle Muermans, Filip Claes
aantal deelnemers 25

 

P R A K T I S C H:

We spreken af ter plaatse bij Villa Empain Franklin Rooseveltlaan 67 – 1050 Brussel om 10u30
Reis per tram: Tram 25 –Tram 8 (halte Solbosch)
Reis per bus: Bus 71 (Halte ULB)
Er is ook voldoende mogelijkheid om dicht bij de Villa te parkeren (Franklin Rooseveltlaan en Victorialaan). Vergeet je parkeerschijf niet.

prijs: €14
inbegrepen: toegang tot de musea en alle gidsbeurten
niet inbegrepen: openbaar vervoer in Brussel en treinreis van en naar Brussel.
Hou je vervoerbewijzen bij, want met het juiste formulier kan je een deel recupereren van STUVO nadien; de begeleiders zullen je dat formulier bezorgen.

Breng steeds je studentenkaart mee voor kortingen en controle ter plaatse. Zorg voor comfortabel schoeisel.